Eduskuntavaalit 2019 – Talentian jäseniä ehdokkaina

Eduskuntavaaleissa ehdolla olevien jäsenten esittelyt

Talentia julkaisee tällä sivulla vaaleissa ehdolla olevien jäsenten vapaamuotoiset esittelyt. Ehdokkaat löydät alta sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sivu täydentyy kevään kuluessa. Voit lähettää esittelysi ja kuvasi osoitteeseen viestinta@talentia.fi.

Lista ehdokkaista vaalipiireittäin (ehdokkaiden esittelyt löydät selaamalla sivua alas):

Helsingin vaalipiiri:
Petra Malin

Keski-Suomen vaalipiiri:
Tynjä Riitta

Lapin vaalipiiri:
Hanhikoski Sirkku
Outila Tiina

Oulun vaalipiiri:
Kari Virolainen

Pirkanmaan vaalipiiri:
Kosola Satu
Kumlander Joni

Satakunnan vaalipiiri:
Viljanen Heidi

Savo-Karjalan vaalipiiri:
Eronen Eveliina
Kantele Kaisa
Mikkola Anne Kikkis
Rissanen Susanna
Roponen Anne

Uudenmaan vaalipiiri:
Acquah Sirpa
Kallioinen Säde
Panula Heikki
Rolig Anni
Rämö Eve


Acquah Sirpa


Kuvaaja: Laura Oja

Olen ehdolla: Uusimaa
www.facebook.com/Sirpaacquah

Olen 42-vuotias Sosionomi amk Espoosta.

Olen työskennellyt noin 20 vuotta lastensuojelussa Helsingin kaupungilla, josta noin 9 vuotta lastensuojelun tehostetussa perhetyössä. Tällä hetkellä olenopintovapaalla ja opiskelen ammatilliseksi opettajaksi Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa lastensuojelulaitoksissa ja etsivässä nuorisotyössä. Olen opiskellut Sosionomiksi kansainvälisellä linjalla ja kuulun Cif-Finland-yhdistykseen, jonka kautta olin myös Talentian koulutustuen avulla sosiaalialan ammattilaisten vaihto-ohjelmassa Intiasssa syksyllä 2006.

Toimin varapuheenjohtajana Feministisen puolueen Espoon sekä Uudenmaanpiirin hallituksissa.

Feministisessä puoleessa toimintamme keskiössä ovat yhteisöllisyys ja kaikkea politiikkaa läpileikkaava yhdenvertaisuuden ajatus. Koen myös, että puolue on ainoa, joka todella haluaa vaikuttaa sosiaalialan ammattilaisten työoloihin ja palkkaukseen, sekä yleensäkin naisvaltaisten alojen aseman ja arvostuksen parantamiseen. Haluamme myös panostaa sosiaaliturvaan, koulutukseen, varhaiskasvatukseen ja vanhuspalveluihin.

Keskeisimpiä vaaliteemojani ovat:

 • Satsataan sosiaali-ja hoiva-alaan sekä hoivaan.
 • Panostetaan ammatilliseen koulutukseen ja tehdään toisen asteen koulutuksesta maksuton.
 • Kitketään Suomesta pois kaikenlainen vihapuhe, syrjintä ja rasismi alkaen politiikasta ja eduskunnasta.
 • Ilmastonmuutos on pysäytettävä nyt.

– Hyvinvointi ja ihmisarvo kuuluvat kaikille –


Eronen Eveliina

Numeroni vaaleissa on 102

Sosionomi AMK
Sosiaalityön opiskelija (Avoin yliopisto)
Savo-Karjalan vaalipiiri

Olen Eveliina Eronen 37-vuotias 3 lapsen äiti ja naimisissa. Opiskelen tällä hetkellä sosiaalityötä yliopistossa ja olen juuri valmistunut sosionomiksi Kareliasta, Joensuusta. Olen Vihreä kunnanvaltuutettu Liperissä ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton valtuutettu. Vihreiden toiminnassa olen aktiivisesti mukana Pohjois-Karjalan tasolla Vihreän Pohjois-Karjalan puheenjohtajana ja Pohjois-Karjalan Vihreiden Naisten hallituksessa. Olen yhdistysaktiivi ja toimin mm. luonnonvaraisten siilien auttamiseksi.

Jo nuorena olin heikompien puolustaja ja uskalsin asettua vastustamaan isompiani. Kuluneet vuodet ovat vain vahvistaneet minun luontaista haluani taistella oikeudenmukaisuuden puolesta. En halua tehdä politiikkaa ajaakseni omaa etuani vaan niiden, joiden ääni ei kuulu tässä yhteiskunnassa: työttömien, vähävaraisten lapsiperheiden, yksinäisten vanhusten, koulukiusattujen, maahan muuttaneiden, erityisryhmien, syrjäytyneiden nuorten ja eläinten.

Haluan tehdä maailmasta paremman paikan elää meille kaikille.


Hanhikoski Sirkku

eduskuntavaaliehdokasnumero 80
koulukuraattori, sosionomi, YAMK
Lapin Vihreiden varapuheenjohtaja
Lounais-Lapin Vihreiden sihteeri

Olen ensimmäisen kauden varavaltuutettu Torniossa. Toimin varsinaisena jäsenenä Meri-Lapin alueen musiikkitoimen yhteislautakunnassa sekä varajäsenenä Elämänlaatulautakunnassa. Olen toiminut koulukuraattorina vuodesta 2001 lähtien, aikaisemmin Etelä-Suomessa ja myöhemmin täällä pohjoisessa.

Vahvuuteni on tietoon pohjautuva tasa-arvoinen suhtautuminen asioihin. Erityisesti minua kiinnostaa lasten, nuorten ja perheiden tukeminen arjen pyörityksessä. Perustulo, hyvät koulutusmahdollisuudet ja kunnioitus kaikkea kohtaan, ovat minun arvoja.

Minulla on neljä lasta, joista kolme on jo aikuisia. Nuorimmaisen poikani ja avomieheni kanssa elämme vuodenaikojen mukaan. Kesäisin purjehdimme Perämeren upeassa saaristossa ja talvisin käydään urheilemassa ja puuhaillaan ulkosalla. Pyrin vaikuttamaan siihen, että tulevaisuudessakin meillä olisi Suomessa neljä vuoden aikaa ja että Lappi voisi edelleen olla upeasta luonnostaan ylpeä.

Zumba ja tanssi kuuluvat elämääni, samoin ratsastus ja kuntosali. Liikunnan ohessa olen kasvissyöjä, josta saan mahtavasti energiaa kaikkiin touhuihini. Mielestäni kaikkien luontokappaleiden tulisi saada elää laadukasta elämää ja eläintensuojeluun tulee kiinnittää entistä tarkemmin huomiota. Uskon, että jokainen voi muuttaa maailmaa hieman paremmaksi, omilla valinnoillaan. Maailmamme on tässä ja nyt. Meidän täytyy elää sitä kunnioittaen ja siitä huolta pitäen.


Kallioinen Säde

Olen turvallinen, positiivinen, luotettava ja vuorovaikutustaitoinen, 33- vuotias reipas ihminen. Tavoitteeni tämän kevään eduskuntavaaleissa on päästä kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä Keskustapuolueen riveistä. Olen ihminen ihmiselle ja luotan yhteistyön voimaan. Perusarvojani ovat mm. huolenpito, kestävä kehitys, vastuullisuus ja kohtuullisuus. Sydämen asiani on rakentaa yhdessä meidän muiden tavallisten ihmisten kanssa kestävämpää, empaattisempaa, tasa-arvoisempaa sekä turvallisempaa Suomea. Varhaiskasvatusala tarvitsee kipeästi sekä hoitajien, -että opettajien ja johdonkin osalta palkankorotuksia suhteessa työmäärään, sekä inhimillisempiä työoloja. Lapset ansaitsevat laadukkaan ja sivistyneen varhaiskasvatuksen ja sitä he onneksi jo saavat, niinpä katse on suunnattava myös työntekijöihin.

Koulutukseltani olen sosionomi-lastentarhanopettaja (AMK) ja olen varhaiskasvatuksen opettajan toimessa Vantaan kaupungissa. Lisäksi olen opiskellut avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä ja erisyispedagogiikkaa yhteensä 80 op. Olen toiminut opettajana nollavuotiaista lukiolaisiin saakka ja tehnyt töitä myös perhekodissa sekä opettajana -, että koulunkäyntiavustajana. Olen myös päiväkotimme varajohtaja, ja kuulun Op Pohjois- Savon edustajistoon. Kaksi viimeisintä ovat mielestäni tärkeitä ja arvokkaita luottamustoimia, joita myös kunnioitan. Minulla ja aviopuolisollani on kaksi lasta, esikoinen käy jo kolmatta luokkaa ja kuopus on eskarissa.

Olen Göteborgissa syntynyt kiuruvetinen, kotoisin lypsykarjatilalta, ja elävä maaseutu on mielestäni elinehto maallemme ja yhtälailla tärkeille kaupungeillemme. Miksi Keskusta? Olenhan ”karjatyttö kaupungissa” ja Keskustan arvot ovat lähimpänä sydäntäni ja hyvin realistiset. Olen käynyt myös varusmiespalveluksen ja olen reservin luutnantti. Tätä nykyä harrastelen maanpuolustusta. Mielestäni parasta ”intissä” oli yhteishenki – kaveria ei jätetä, ja se ajatus kantaa edelleen. Harrastan myös luonnossa liikkumista, kotitöitä, kahvakuulailua, suihkussa laulamista ja keittiössä tanssimista. Aina iltaisin tarttuu kirja käteen, kunhan olen saanut lapset nukkumaan. Jos kaipaat eduskuntaan valoa, voimaa ja turvallisuutta, anna äänesi minulle! Haluan olla luottamuksesi arvoinen! Kiitos!


Kantele Kaisa

Ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Kaisa Kantele, 32 v. vihreä

sosiaalityöntekijä (töissä Kuopion perheneuvolassa) ja kaupunginvaltuutettu.


Kosola Satu

Tervehdys!

Olen Satu Kosola, 51-vuotias nainen Lempäälästä, Pirkanmaan vaalipiiristä. Ensimmäiset 35 elinvuottani olen asunut Tampereella, joten tamperelaisuuskin on minussa syvässä.
Koulutukseltani olen sosiaalikasvattaja (laillistettu sosionomi) ja työskentelen tällä hetkellä Nuorten talo Ohjaamossa.

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi jo aikuista tytärtä. Lisäksi minulle on suotu onni olla täti kolmelle.
Kotimme on vanha (ikuisesti keskeneräinen) rintamiestalo.

Eduskuntatyössä haluan hyödyntää kuuntelemisen, yhteistyön ja ratkaisujen etsimisen taitojani. Arvostan avoimuutta ja suorapuheisuutta, näihin pyrin itsekin.

Muista äänestää 14.4.2019. Ja jos sinäkin haluat muutosta nykyiseen politiikkaan, äänestä Vasemmiston ehdokasta.


Kumlander Joni

Olen 41- vuotias Joni Kumlander Valkeakoskelta. Olen ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Pirkanmaan vaalipiiristä ja puolueeni on SDP.

Perheeseeni kuuluu vaimoni Katariina ja poikamme Oiva 8v. & Otto 5v + Boris-kissa. Asumme Valkeakosken lähes 100 vuotta vanhassa hirsitalossa.

Olen töissä Valkeakosken kaupungilla sosiaali,- ja perhepalveluissa asiakkuuskoordinaattorina. Koulutukseltani olen Sosionomi AMK, kirkon nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri.
Työtehtäviini kuuluu olla perillä kaupungin lapsiperheiden palveluverkosta ja teen tiivistä yhteistyötä koulujen & päiväkotien henkilökunnan kanssa. Sosiaalityö on vienyt minut mennessään ja tässä työssä riittää haasteita. Nykyinen työni sisältää ennaltaehkäisevän lastensuojelun verkon punomista Valkeakosken kaupungissa eri hallintokuntien, seurojen ja kolmannen sektorin toimijoiden välillä.

Olen tehnyt lasten, nuorten ja heidän perheiden parissa töitä noin 17 vuotta.

 • Nuorisotyötä seurakunnilla n.10 vuotta
 • Perhetyöntekijä ja ammatillinen tukihenkilö sosiaalialan yksityisellä sektorilla 4 vuotta.
 • Kunnan sosiaalipalveluissa perhetyöntekijänä, perhetyön tiiminvetäjänä ja nyt sosiaali- ja perhepalveluiden asiakkuuskoordinaattorina 3v.

Muuta:
Ehdonalaisvalvoja alle 21-vuotiaille 5 vuotta.
Etiopia -96 ja -02, Bethelem children´s home.6kk.
Rauhanturvaaja 1999-2000,KFOR Kosovo.
Apian avantouimarit hallituksen jäsen 2015-
Jatketaan matkaa ry:n puheenjohtaja 2016-
Kunnanvaltuutettu,Valkeakosken kaupunki 2017-
Kirkkovaltuutettu Sääksmäen seurakunta 2019-, Kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja 2019-

Kirjallisuus:
Isosen eväsreppu 2009, Kirjapaja. Nuojua & Kumlander
Käkikello- leikkejä ja sketsejä seurakuntatyöhön 2009, Kirjapaja.Kumlander & Ranta.

Harrastuksia:
Avantouinti, kirjoittaminen, liikunta monissa eri muodoissa, puiden teko, matkustelu, politiikka, mökkeily, metsässä liikkuminen ja lasten kanssa yhdessä touhuaminen.

Vaaliteemojani:

 • Hyvinvoiva perhe=hyvinvoiva yhteiskunta.
 • Koulutus on paras lääke syrjäytymiselle.
 • Aito arjen asiantuntija inhimillisesti perheiden asialla.

Sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärän rajaus takaisi sen, että laadukasta sosiaalityötä pystytään tekemään kiireettömästi.


Malin Petra

Sosiaalityöntekijä ja sosiaalityön väitöskirjatutkija
Vasemmistoliitto, Helsinki

Olen 38-vuotias sosiaalityöntekijä ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, pääaineena sosiaalityö, ja sosionomi (AMK). Lähdin kunnallispolitiikkaan, koska näin työssäni sosiaalityöntekijänä asioita, joihin en pystynyt vaikuttamaan, ja joiden ratkaisemiseen tiesin tarvittavan poliittisia päätöksiä. Nyt olen valtuutettu ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen sekä suomenkielisen jaoston varajäsen. Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019, koska tulevaisuutemme riippuu siitä, että teemme jatkossa parempaa ilmasto-, koulutus- ja sosiaalipolitiikkaa.

Tällä hetkellä teen sosiaalityön väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Tätä ennen olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä aikuisten parissa Itä-Helsingissä ja johtavana sosiaalityöntekijänä Espoossa. Olen työskennellyt myös sosiaaliohjaajana aikuisten, nuorten ja vanhusten kanssa.

Olen tehnyt valtuutettuna aloitteen naisvaltaisten pienipalkkaisten alojen palkkakuopan korjaamisesta, jota valtuusto lähti jo toteuttamaan sosiaalityön ja varhaiskasvatuksen palkkojen osalta. Jatkan työtä sen eteen, että myös sosiaaliohjaajien palkankorotustarve tulee huomioiduksi. Olen tehnyt aloitteet myös osapäivähoidon henkilöstömitoituksen parantamisesta ja sosiaalialan työntekijöiden työhyvinvoinnista. Kasvatus- ja koulutuslautakunnassa olen puolustanut erityisopetusta, pieniä ryhmäkokoja ja kaikkien lasten tasa-arvoista varhaiskasvatusoikeutta, sekä vaatinut sosionomien tilanteen turvaamista uuden varhaiskasvatuslain tultua voimaan.

Kansanedustajana ajaisin tiukempaa henkilöstömitoitusta varhaiskasvatukseen, sosiaalialan asiakasmitoitusten kirjaamista lakiin ja sosiaalipalveluiden aseman parantamista tulevissa sote-päätöksissä. Ehdokkaana olen ilmaston, koulutuksen, kasvatuksen, sosiaali- ja terveyspalveluiden, kulttuurin ja tasa-arvon puolella. Parempi tulevaisuus tehdään yhdessä. Tehdään se nyt!


Mikkola Anne Kikkis

Olen Talentian jäsen ja kevään eduskuntavaaliehdokas.
Nimi: Anne Kikkis Mikkola (Kikkis on virallinen kutsumanimeni)
Ammatti: Päiväkodin johtaja ja lastentarhanopettaja
Koulutus: Sosionomi (YAMK)
Vaalipiiri: Savo-Karjala
Puolue: Kristillisdemokraatit
Slogan: Arvot edellä, sisulla ja sydämellä
Tärkeänä pidän aidon hyvinvoinnin asioita.

Teemojani mm.

 • Lapsille ja nuorille hyvinvointia pienentämällä varhaiskasvatusryhmä- ja luokkakoja.
 •  Ammatillisen lähiopetuksen tuntikehyksiä tarkistettava.
 • Perheitä tuettava kuukausittaisella taaperobonuksella, perhetukien ja verotuksen tarkistuksella sekä perheitä palvelevalla perhevapaauudistuksella.
 • Vanhusten koti- ja laitoshoito paremmalle tasolle, omaishoidon tuki verovapaaksi.
 • Puututtava eläkeläisköyhyyteen pienten eläkkeiden nostolla.
 • Työväestön jaksamiseen kiinnitettävä huomiota.
 • Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut turvattava jokaiselle niitä tarvitsevalle.
 • Sotu-uudistuksella palvelut yhdelle luukulle ja työn vastaanottaminen kannattavaksi.
 • Turvapaikkaprosesseja, kotouttamista ja valvontaa tehostettava.
 • Ennaltaehkäisy on korjaavia toimenpiteitä halvempaa.
 • Puolustan omantunnon ja mielipiteen vapautta sekä positiivista uskonnonvapautta

Outila Tiina

Ehdokas Lapin vaalipiiristä
Puolue: Vasemmistoliitto

34-vuotias sosiaalityöntekijä sekä kahden lapsen äiti. Valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi sosiaalityön ja kuntoutustieteen oppiaineista Lapin yliopistosta. Toimin Rovaniemellä toista kautta valtuutettuna ja koulutuslautakunnan jäsenenä. Lapin liiton valtuuston jäsen.

Miksi ehdolla eduskuntaan? Sosiaalityöntekijänä olen tietoinen yhteiskuntamme kipupisteistä. Politiikkaa ei voi sivuuttaa pyrittäessä vaikuttamaan sosiaalityölle tuttuihin rakenteellisiin ongelmiin, kuten lapsiköyhyyden poistamiseen. Olenkin kuvannut päätöstäni lähteä ehdolle kutsumuksen kautta, kun näkee ympärillään epäkohtia, on syytä toimia.

Nykyisen hallituksen oikeistomielisen politiikan varaan rakentuva yhteiskunta on harvojen suomalaisten etu. Yhteiskunnan tulee olla oikeudenmukainen kaikille, ei harvoille. Haluan olla mukana rakentamassa inhimillistä Suomea, jossa jokainen voi luottaa tulevaan. Lisää ajatuksistani voit lukea osoitteesta tiinaoutila.com


Panula Heikki

Heikki Panula 54v. sosionomi. Palveluesimies.
Liike Nyt, Uusimaa

33 vuotta lastensuojelun sijaishuoltoa, avopalveluita, päihteisiin ja maahanmuuttajiin liittyviä työtehtäviä.

 • Pk seutulisä saatava vastaamaan todellisia elinkustannuksia. Sosiaalialan ammattilaisten arvostus ja vaativa työ pitää näkyä myös palkkauksessa!
 • Nettiparlamentin avulla demokratia toteutumaan. Äänestä sinua!

www.panuheik.fi


Rissanen Susanna

Ehdokas Savo-Karjalasta.

Suomen kommunistinen puolue, 34 v, sosiaalityöntekijä YTM.

 • julkiset, laadukkaat lähipalvelut
 • nepsy-lasten ja perheiden tuki kuntoon
 • 1200 perusturva ja aktiivimallin peruminen
 • työn jakaminen lyhentämällä päivittäinen työaika 6 tuntiin ansiotasoa alentamatta

Rolig Anni

Olen 2 lapsen äiti Helsingistä ja Feministisen puolueen ehdokas Uudellamaalla. Toimin sosionomiopintojen ja vauva-arjen keskellä yhdenvertaisuusaktivistina Ei leikkirahaa -kansanliikkeessä. Olen myös yrittäjä hyvinvointialalla. Olen uusi politiikan kentällä ja se on vahvuuteni. Pystyn kyseenalaistamaan vanhat päätöksen teon tavat ja asenteet politiikassa. Tuon uutta energiaa eduskuntaan. Minun päätöksiäni ja tekojani ohjaa lasten ja nuorten hyvinvointi ja tulevaisuus. Nyt on aika tehdä päätöksiä hyvinvoinnin ja ilmaston hyväksi ja ne on tehtävä nyt eikä myöhemmin. Kaikki tekomme ja päätöksemme tänään vaikuttavat lapsiimme huomenna.

“UUTTA ENERGIAA EDUSKUNTAAN!”

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube


Roponen Anne

Olen Anne Roponen Iisalmesta. Olen eduskuntavaaliehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä. Koulutukseltani olen YTM, sosiaalityöntekijä ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Olen tehnyt erilaisia sosiaalityöntekijän tehtäviä, pisimpään olen ollut vastaavana koulukuraattorina. Tällä hetkellä työskentelen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän henkilöstöhallinnossa työkykykoordinaattorina. Ennen tätä nykyistä työtäni olin kuntayhtymässä JUKOn pääluottamusmies.

Iisalmessa olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Kuulun myös Pohjois-Savon maakuntavaltuustoon. Vihreissä olen puoluehallituksessa Savo-Karjalan edustajana ja johdin vuosi sitten keväällä valmistunutta Vihreiden sosiaali- ja terveyspoliittisen ohjelmaryhmän työtä.


Rämö Eve

Tehostetun perhetyön sosiaaliohjaaja
Sosionomi (AMK)-Kirkon nuorisotyönohjaaja
Uudenmaan vaalipiiri, Vantaa
Vihreät – De Gröna

Sydän. Järki. Tahto. Olen 35 -vuotias Vantaalainen, aktiivinen inhimillisyyden ja tasa-arvon puolustaja. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK)-kirkon nuorisotyönohjaaja ja työskennellyt monipuolisesti sosiaalialalla, erityisesti lastensuojelussa, lasten, nuorten ja perheiden parissa. Pidemmälti olen ollut työssä tehostetussa perhetyössä sekä huostaanotettujen nuorten kuntouttavassa hoidossa.

Empatia, toisista huolehtiminen ja oikeudenmukaisuus ovat minussa myötäsyntyisiä ominaisuuksia. Haluan puhua heidän puolestaan, joiden oma ääni ei kanna.

Päätöksenteossa pidän tärkeänä sitä, että se on aidosti avointa ja demokraattista ja että siihen voi vaikuttaa. Päätöksenteko ei saa karata liian kauas käytännön tasosta. Eläinten ja luonnon hyvinvointi ovat minulle luovuttamattomia perusarvoja.

Olen kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän 1.vpj, kirkkovaltuuston puheenjohtaja, opetuslautakunnan jäsen ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen. Toimin Vantaalla myös Talentian varaluottamusmiehenä. Näiden lisäksi minulla on monia muita luottamustoimia joista voit lukea kotisivuiltani everamo.fi

PIdän tärkeänä sitä, sosiaalialan kentän ääni kantautuu myös päätöksentekoon. Työntekijöitä on kuultava ja arvostettava.

Asun Korsossa puolisoni ja kissojeni kanssa. Olen aktiivinen kotikissaharrastaja ja luonnon ystävä, joka viihtyy vapaa-ajallaan metsässä vaeltaen ja sienestäen sekä salilla liikuntaa harrastaen.


Tynjä Riitta

Keski-Suomen vaalipiiri, Suomen kommunistinen puolue, sosiaalityöntekijä, eläkeläinen

Olen 66-vuotias ja ollut kohta kolme vuotta eläkkeellä. Sitä ennen olin yli 40 vuotta Jyväskylän kaupungilla sosiaalityöntekijänä, viimeksi aikuissosiaalityössä.

Tärkeimpiä teemojani ovat sosiaaliturvakysymykset, etenkin perusturva. Olen ollut laatimassa SKP:n aloitetta 1200 euron perusturvasta.

Julkiset sosiaali-ja terveyspalvelut, ja etenkin päihde-ja mielenterveyspalvelujen tila, huolettaa minua. Niihin tulee panostaa.


Viljanen Heidi

Vaalipiiri: Satakunnan vaalipiiri
Puolue: SDP
Ammatti: päihdekuntoutuslaitoksen johtaja, YTM


Virolainen Kari

Numerolla 48 Oulun vaalipiirissä on Sinisen tulevaisuuden eduskuntavaaliehdokkaana laillistettu sosiaalityöntekijä ja sosiaali- ja terveysalan kouluttaja, yhteiskuntatieteiden tohtori Kari Virolainen. Hän on toiminut Suomen vetovoimaisimman ja Pohjois-Suomen laaja-alaisimman ammattikorkeakoulun yksikönjohtajana vuosina 2004 – 2015. Tuhannet sosionomit ja sosiaali- ja terveysalan työntekijät toimivat kentällä hänen allekirjoittamillaan tutkintotodistuksilla.

Kari Virolainen toteaa: ”Tiedän, että jokainen sosionomi ja sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tekee työtään ammattitaitoisesti suurella sydämellä ja ansaitsee työstään suomalaisten hyvinvoinnin ylläpitäjänä parhaan mahdollisen korvauksen. Sosionomien vala ja kunniallinen vakuutus, jonka vastaanottajana toimin 11 vuoden ajan, on piirtynyt minun mieleeni ja sydämeeni ja ohjaa myös poliittista toimintaani.”

Tutustu tarkemmin: www.keta-aanestaisin.fi

Jaa sivu