Eduskuntavaalit 2019 – Talentian jäseniä ehdokkaina

Eduskuntavaaleissa ehdolla olevien jäsenten esittelyt

Talentia julkaisee tällä sivulla vaaleissa ehdolla olevien jäsenten vapaamuotoiset esittelyt. Ehdokkaat löydät alta sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Sivu täydentyy kevään kuluessa. Voir lähettää esittelysi ja kuvasi osoitteeseen viestinta@talentia.fi.


Kallioinen Säde

Olen turvallinen, positiivinen, luotettava ja vuorovaikutustaitoinen, 33- vuotias reipas ihminen. Tavoitteeni tämän kevään eduskuntavaaleissa on päästä kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä Keskustapuolueen riveistä. Olen ihminen ihmiselle ja luotan yhteistyön voimaan. Perusarvojani ovat mm. huolenpito, kestävä kehitys, vastuullisuus ja kohtuullisuus. Sydämen asiani on rakentaa yhdessä meidän muiden tavallisten ihmisten kanssa kestävämpää, empaattisempaa, tasa-arvoisempaa sekä turvallisempaa Suomea. Varhaiskasvatusala tarvitsee kipeästi sekä hoitajien, -että opettajien ja johdonkin osalta palkankorotuksia suhteessa työmäärään, sekä inhimillisempiä työoloja. Lapset ansaitsevat laadukkaan ja sivistyneen varhaiskasvatuksen ja sitä he onneksi jo saavat, niinpä katse on suunnattava myös työntekijöihin.

Koulutukseltani olen sosionomi-lastentarhanopettaja (AMK) ja olen varhaiskasvatuksen opettajan toimessa Vantaan kaupungissa. Lisäksi olen opiskellut avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä ja erisyispedagogiikkaa yhteensä 80 op. Olen toiminut opettajana nollavuotiaista lukiolaisiin saakka ja tehnyt töitä myös perhekodissa sekä opettajana -, että koulunkäyntiavustajana. Olen myös päiväkotimme varajohtaja, ja kuulun Op Pohjois- Savon edustajistoon. Kaksi viimeisintä ovat mielestäni tärkeitä ja arvokkaita luottamustoimia, joita myös kunnioitan. Minulla ja aviopuolisollani on kaksi lasta, esikoinen käy jo kolmatta luokkaa ja kuopus on eskarissa.

Olen Göteborgissa syntynyt kiuruvetinen, kotoisin lypsykarjatilalta, ja elävä maaseutu on mielestäni elinehto maallemme ja yhtälailla tärkeille kaupungeillemme. Miksi Keskusta? Olenhan ”karjatyttö kaupungissa” ja Keskustan arvot ovat lähimpänä sydäntäni ja hyvin realistiset. Olen käynyt myös varusmiespalveluksen ja olen reservin luutnantti. Tätä nykyä harrastelen maanpuolustusta. Mielestäni parasta ”intissä” oli yhteishenki – kaveria ei jätetä, ja se ajatus kantaa edelleen. Harrastan myös luonnossa liikkumista, kotitöitä, kahvakuulailua, suihkussa laulamista ja keittiössä tanssimista. Aina iltaisin tarttuu kirja käteen, kunhan olen saanut lapset nukkumaan. Jos kaipaat eduskuntaan valoa, voimaa ja turvallisuutta, anna äänesi minulle! Haluan olla luottamuksesi arvoinen! Kiitos!


Kantele Kaisa

Ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Kaisa Kantele, 32 v. vihreä

sosiaalityöntekijä (töissä Kuopion perheneuvolassa) ja kaupunginvaltuutettu.


Mikkola Anne Kikkis

Olen Talentian jäsen ja kevään eduskuntavaaliehdokas.
Nimi: Anne Kikkis Mikkola (Kikkis on virallinen kutsumanimeni)
Ammatti: Päiväkodin johtaja ja lastentarhanopettaja
Koulutus: Sosionomi (YAMK)
Vaalipiiri: Savo-Karjala
Puolue: Kristillisdemokraatit
Slogan: Arvot edellä, sisulla ja sydämellä
Tärkeänä pidän aidon hyvinvoinnin asioita.

Teemojani mm.

 • Lapsille ja nuorille hyvinvointia pienentämällä varhaiskasvatusryhmä- ja luokkakoja.
 •  Ammatillisen lähiopetuksen tuntikehyksiä tarkistettava.
 • Perheitä tuettava kuukausittaisella taaperobonuksella, perhetukien ja verotuksen tarkistuksella sekä perheitä palvelevalla perhevapaauudistuksella.
 • Vanhusten koti- ja laitoshoito paremmalle tasolle, omaishoidon tuki verovapaaksi.
 • Puututtava eläkeläisköyhyyteen pienten eläkkeiden nostolla.
 • Työväestön jaksamiseen kiinnitettävä huomiota.
 • Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut turvattava jokaiselle niitä tarvitsevalle.
 • Sotu-uudistuksella palvelut yhdelle luukulle ja työn vastaanottaminen kannattavaksi.
 • Turvapaikkaprosesseja, kotouttamista ja valvontaa tehostettava.
 • Ennaltaehkäisy on korjaavia toimenpiteitä halvempaa.
 • Puolustan omantunnon ja mielipiteen vapautta sekä positiivista uskonnonvapautta

Rissanen Susanna

Ehdokas Savo-Karjalasta.

Suomen kommunistinen puolue, 34 v, sosiaalityöntekijä YTM.

 • julkiset, laadukkaat lähipalvelut
 • nepsy-lasten ja perheiden tuki kuntoon
 • 1200 perusturva ja aktiivimallin peruminen
 • työn jakaminen lyhentämällä päivittäinen työaika 6 tuntiin ansiotasoa alentamatta

Roponen Anne

Olen Anne Roponen Iisalmesta. Olen eduskuntavaaliehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä. Koulutukseltani olen YTM, sosiaalityöntekijä ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Olen tehnyt erilaisia sosiaalityöntekijän tehtäviä, pisimpään olen ollut vastaavana koulukuraattorina. Tällä hetkellä työskentelen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän henkilöstöhallinnossa työkykykoordinaattorina. Ennen tätä nykyistä työtäni olin kuntayhtymässä JUKOn pääluottamusmies.

Iisalmessa olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Kuulun myös Pohjois-Savon maakuntavaltuustoon. Vihreissä olen puoluehallituksessa Savo-Karjalan edustajana ja johdin vuosi sitten keväällä valmistunutta Vihreiden sosiaali- ja terveyspoliittisen ohjelmaryhmän työtä.


Rämö Eve

Tehostetun perhetyön sosiaaliohjaaja
Sosionomi (AMK)-Kirkon nuorisotyönohjaaja
Uudenmaan vaalipiiri, Vantaa
Vihreät – De Grönä

Sydän. Järki. Tahto. Olen 35 -vuotias Vantaalainen, aktiivinen inhimillisyyden ja tasa-arvon puolustaja. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK)-kirkon nuorisotyönohjaaja ja työskennellyt monipuolisesti sosiaalialalla, erityisesti lastensuojelussa, lasten, nuorten ja perheiden parissa. Pidemmälti olen ollut työssä tehostetussa perhetyössä sekä huostaanotettujen nuorten kuntouttavassa hoidossa.

Empatia, toisista huolehtiminen ja oikeudenmukaisuus ovat minussa myötäsyntyisiä ominaisuuksia. Haluan puhua heidän puolestaan, joiden oma ääni ei kanna.

Päätöksenteossa pidän tärkeänä sitä, että se on aidosti avointa ja demokraattista ja että siihen voi vaikuttaa. Päätöksenteko ei saa karata liian kauas käytännön tasosta. Eläinten ja luonnon hyvinvointi ovat minulle luovuttamattomia perusarvoja.

Olen kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän 1.vpj, kirkkovaltuuston puheenjohtaja, opetuslautakunnan jäsen ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen. Toimin Vantaalla myös Talentian varaluottamusmiehenä. Näiden lisäksi minulla on monia muita luottamustoimia joista voit lukea kotisivuiltani everamo.fi

PIdän tärkeänä sitä, sosiaalialan kentän ääni kantautuu myös päätöksentekoon. Työntekijöitä on kuultava ja arvostettava.

Asun Korsossa puolisoni ja kissojeni kanssa. Olen aktiivinen kotikissaharrastaja ja luonnon ystävä, joka viihtyy vapaa-ajallaan metsässä vaeltaen ja sienestäen sekä salilla liikuntaa harrastaen.


Tynjä Riitta

Keski-Suomen vaalipiiri, Suomen kommunistinen puolue, sosiaalityöntekijä, eläkeläinen

Olen 66-vuotias ja ollut kohta kolme vuotta eläkkeellä. Sitä ennen olin yli 40 vuotta Jyväskylän kaupungilla sosiaalityöntekijänä, viimeksi aikuissosiaalityössä.

Tärkeimpiä teemojani ovat sosiaaliturvakysymykset, etenkin perusturva. Olen ollut laatimassa SKP:n aloitetta 1200 euron perusturvasta.

Julkiset sosiaali-ja terveyspalvelut, ja etenkin päihde-ja mielenterveyspalvelujen tila, huolettaa minua. Niihin tulee panostaa.


Viljanen Heidi

Vaalipiiri: Satakunnan vaalipiiri
Puolue: SDP
Ammatti: päihdekuntoutuslaitoksen johtaja, YTM

Jaa sivu