Ääni työttömälle -mielenilmaus 2.2.2018 Senaatintorilla Helsingissä


Ohjeita aktiivimallia vastustavaan mielenosoitukseen osallistumisesta.

Mitä, missä, milloin?

Senaatintorilla Helsingissä, järjestetään perjantaina 2.2.2018 klo 11 alkaen poliittinen mielenilmaus aktiivimallia vastaan. Ajantasaiset ja tarkemmat tiedot tapahtumasta löydät tapahtumasivulta Facebookissa tai pääjärjestäjän tapahtumasivulta.

Talentialaisten kokoontumispaikka

Talentia järjestää tapahtumapaikalle rekvisiittaa (kylttejä, pipoja) sekä välipalapatukoita. Voit noutaa omasi ja liittyä muiden talentialaisten joukkoon. Löydät meidät klo 10 alkaen Senaatintorilta, kirkon edestä Hallituskadulta, jossa on myös kaikkien muiden liittojen pisteet.  Talentian pakettiauto vieressä liehuu oranssit talentiaviirit.  Lisätietoja saat tapahtuman aikana numeroista: 044 058 2369 ja 040 766 7679.

 

Kuka voi osallistua mielenilmaukseen?

Talentian hallitus on tehnyt osallistumisesta järjestöpäätöksen. Järjestön päätös tarkoittaa, että järjestön työsopimussuhteiset jäsenet voivat osallistua mielenilmaukseen, eikä heille tule osallistumisesta muuta seurausta, kuin palkan menetys siltä ajalta, kun on pois töistä. Virkasuhteiset sen sijaan eivät voi osallistua mielenilmaukseen työajallaan, sillä Talentian päätös ei suojaa virkasuhteisia mahdollisilta henkilökohtaisilta seuraamuksilta. Talentian hallitus päätti, että myöskään luottamusmiehet eivät voi osallistua mielenilmaukseen tai sen organisointiin asemansa vuoksi.

 

Miksi Talentia osallistuu mielenilmaukseen?

Talentia vastustaa aktiivimallia, sillä se heikentää työttömien asemaa ja oikeuksia. Sosiaalialan eettiset periaatteet ja Talentian arvot edellyttävät heikommassa asemassa olevien puolustamista. Siksi haluamme tarjota työsuhteisille jäsenillemme mahdollisuuden osallistua Helsingin Senaatintorilla järjestettävään aktiivimallia vastustavaan poliittiseen mielenilmaukseen perjantaina 2.2. klo 11 lähtien.

 

Onko mielenilmaukseen pakko osallistua?

Ei. Osallistuminen aktiivimallia vastustavaan mielenilmaukseen on täysin vapaaehtoista.

 

En tiedä, voinko osallistua, keneltä kysyn lisää?

Voit lähettää osallistumista koskevan kysymyksen sähköpostilla toimisto@talentia.fi.

 

Voiko työnantaja kieltää osallistumisen?

Viranhaltijat: Työnantajalla on lakiin (kunnallinen virkaehtosopimuslaki §8) perustuva oikeus kieltää viranhaltijan osallistuminen mielenilmaisuun.

Työsuhteiset: Ei voi kieltää. Ilmoitathan kuitenkin osallistumisestasi mahdollisimman nopeasti työnantajalle, jotta poissaolosi voidaan huomioida työvuorosuunnittelussa. Työsopimussuhteista ei voi määrätä suojelutyöhön.

 

 

Voiko osallistumisesta tulla seurauksia?

Työsuhteisille ei, virkasuhteisille kyllä. Jos sinua uhataan seuraamuksilla, ole yhteydessä ammattiliittoosi Talentiaan.

Mikäli et pääse tai voi tulla paikalle, voit osoittaa omalla ajallasi tuka allekirjoittamalla aktiivimallin kumoamista vaativan kansalaisaloitteen ja osallistumalla aiheesta käytävään keskusteluun #äänityöttömälle.

 

Tapahtuma vain Helsingissä – ei alueilla

Talentian järjestöpäätös, joka suojaa työsuhteisia jäseniä henkilökohtaisilta seuraamuksilta, on voimassa vain Helsingin Senaatintorin 2.2.2018 tapahtumaan osallistuttaessa. Talentialaiset eivät voi osallistua työajallaan muihin, paikallisiin mielenilmauksiin. Mikäli et pääse Senaatintorille, voit osoittaa tukesi allekirjoittamalla aktiivimallin kumoamista vaativan kansalaisaloitteen ja osallistumalla aiheesta käytävään keskusteluun muun muassa sosiaalisessa mediassa.

 

Kuinka pääsen tapahtumapaikalle?

Talentia ei järjestä tapahtumapaikalle omaa kuljetusta. Tapahtuman Facebook-sivulta löydät ilmoittautumislinkit maakunnista järjestettäviin palkansaajille yhteisiin ja kaikille avoimiin ja maksuttomiin bussikuljetuksiin tapahtumapaikalle. Paikat täyttyvät pian ja osassa ilmoittautuminen sulkeutuu jo 29.1., joten varaa paikkasi kuljetukseen nopeasti. Voit tulla paikalle myös omatoimisesti, mutta teet sen omalla kustannuksella. Varaudu häiriöihin julkisessa liikenteessä.

Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen työnseisauksen vuoksi pääkaupunkiseudulle on organisoitu muutamia maksuttomia bussilinjoja. Niistä lisätietoa löydät tapahtuman verkkosivulta.

Jaa sivu