Uutinen

Kesäduunari-info neuvoo kesätyön pulmissa

Onko sinulle herännyt kysyttävää kesätyöstäsi? Maksuton Kesäduunari-info palvelee kesätyöntekijöitä koko kesän ajan.

Kesäduunarineuvojan tavoitat arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti.

Palvelun neuvoja Anni Ritari toivoo, että häneen otettaisiin yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Ritari huomauttaa, että työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde on yli kuukauden mittainen.

Ritari arvioi, että koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne heijastuu kysymyksiin. Palvelusta voi kysyä neuvoja, miten toimia esimerkiksi sovitun kesätyön peruuntuessa tai työmäärän muuttuessa sovitusta.

Kesäduunari-info neuvoo kesätyöntekijöitä jo 16. kautta. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut monin tavoin, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Vuosittain tulee paljon kysymyksiä palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaikaa ja työtodistusta koskevat asiat mietityttävät.

Kesäduunari-infon toteuttavat yhdessä Akava, SAK ja STTK.

>> Ota yhteyttä Kesäduunari-infoon