In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

rss Talentian tiedotteet

5.7.2017 Lastentarhanopettajapula on vaarassa pahentua

Varhaiskasvatuksen työvoimapula uhkaa pahentua entisestään, jos opetus- ja kulttuuriministeriön tilaaman varhaiskasvatusraportin toimenpide-ehdotuksia päätetään noudattaa.

Lue lisää


3.7.2017 Talentia puolustaa varhaiskasvatuksessa työskenteleviä sosionomeja

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi viime viikolla varhaiskasvatuksen tulevaisuutta käsittelevän raportin. Talentia on tyytymätön raporttiin, joka sivuuttaa sosionomien varhaiskasvatusosaamisen.

Lue lisää


21.6.2017 Terveyspalvelualalle sopimusratkaisu, jossa laajennetaan sopimuksen soveltamisalaa ja parannetaan luottamusmiesten asemaa

Terveyspalvelualan Unioni ja Hyvinvointialan liitto ovat käyneet neuvotteluja kevään ajan. Työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjan mukaisen työryhmätyöskentelyn aiheena olivat luottamusmiesvalintakysymys, neuvottelupöytätilanne ja samalla myös jäsenmaksuperinnän laajentaminen.

Lue lisää


Akavan luottamusmiesbarometri 2017: Luottamusmiehet ovat tyytyväisiä yhteistyöhön työnantajien kanssa

Yhteistyö luottamusmiesten ja työnantajien välillä sujuu hyvin useimmilla työpaikoilla, käy ilmi Akavan tuoreesta luottamusmiesbarometrista. Kyselyyn vastanneista julkisen sektorin akavalaisista luottamusmiehistä 77 prosenttia ja yksityisen sektorin luottamusmiehistä 70 prosenttia kertoivat neuvottelusuhteiden työantajan kanssa toimivan hyvin.

Lue lisää


20.6.2017 Malttia valinnanvapauteen

Valinnanvapaus tulee toteuttaa vaiheittain siten, että ensin toteutetaan maakuntauudistus, toiseksi rahoituskanavien vähentäminen ja vasta kolmannessa vaiheessa valinnanvapaus, lausui Talentia 16.6. sosiaali- ja terveysvaliokunnalle eduskunnassa.

Lue lisää


15.6.2017 Sosiaalihuolto on otettava nykyistä paremmin huomioon sote- ja maakuntauudistuksessa

Talentiasta on kevään aikana käyty eduskunnassa kertomassa järjestön näkemyksiä sote- ja maakuntauudistukseen liittyvästä lainsäädännöstä. Viimeksi terveisiä vietiin pari päivää sitten eduskunnan sivistysvaliokuntaan, joka halusi kuulla Talentian näkökulmia muun muassa oppilas- ja opiskelijahuollon järjestämisestä.

Lue lisää


14.6.2017 JUKO perusti maakunnan neuvottelukunnan – puheenjohtajaksi Tero Ristimäki

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO perusti 13.6. maakunnan neuvottelukunnan. Se johtaa uusien maakuntien sopimustoimintaa ja päättää maakuntia ja maakuntien yhtiöitä koskevien työ- ja virkaehtosopimusten hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestön puheenjohtajana toimiva Tero Ristimäki.

Lue lisää


14.6.2017 Seitsemän kysymystä ilmoitusvelvollisuudesta

Sosiaalihuollon henkilöstöllä on oikeus ja velvollisuus ilmoittaa, mikäli he tehtävissään saavat tietoonsa epäkohdan tai ilmeisen epäkohdan uhan asiakkaan sosiaalihuollon toteuttamisessa.

Lue lisää


12.6.2017 Hyvä käytäntö -palkinnon haku on alkanut

Oletko kehittänyt työssäsi jotain sellaista, jolla on saatu aikaan hyvää asiakkaiden elämässä? Tuo esiin osaamistasi ja osallistu Talentian Hyvä käytäntö -kilpailuun! Palkinto on 3000 euroa ja matka sosiaalialan konferenssiin ulkomaille.

Lue lisää


9.6.2017 Syksyn työehtosopimusneuvotteluista kohtuullista odottaa balsamia Kiky-sopimushaavoihin

Talentian hallitus käsitteli 9.6. kokouksessaan Talentian alustavia tavoitteita syksyn työehtosopimusneuvotteluihin.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta sivu