In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

Valmistuva

 

Olet saanut opintosi päätökseen. Lämpimät onnittelumme! Nyt on aika päivittää tiedot ammattijärjestöösi. Muutokset tietoihisi teet

 

 

Liity työttömyyskassaan

Saatuasi työpaikan on aika liittyä myös liiton työttömyyskassaan. Näin turvaat ansiosidonnaisen päivärahan, jos satut jäämään työttömäksi.

Työttömyyskassaan liittyminen tehdään työsuhteen aikana

Työttömyyskassaan ei voi liittyä takautuvasti.

 

Opiskelija voi kartuttaa työssäoloehtoaan kesätöillä ja muilla määräaikaisilla työsuhteilla, joiden ei tarvitse olla oman alan työtä. Työssäoloehto on 26 kalenteriviikkoa. Ehto täyttyy, kun työaika on vähintään 18 tuntia viikossa.  Jäsenmaksu maksetaan kaikista työsuhteista työttömyyskassaan liittymisen jälkeen, kuitenkin vain niiltä viikoilta, jolloin työaika on vähintään 18 tuntia viikossa.

 

Mikä on työssäoloehto?

Työssäoloehto täyttyy, kun henkilö on kassan jäsenenä 28 työttömyyttä edeltäneen kuukauden aikana ollut työssä 26 kalenteriviikkoa, joiden aikana työtä on ollut vähintään 18 tuntia viikossa. Opiskelijan tarkastelujaksoa voidaan pidentää enintään 7 vuotta.  Työttömyyskassa ei rekisteröi jäsentensä työsuhteita, vaan työsuhteet näytetään toteen päivärahan hakuvaiheessa.  Muista säilyttää itselläsi palkkatodistukset ja työsopimukset, joilla voit todistaa työsuhteesi.  Säilytä myös mahdollisen edellisen kassan jäsenyystodistus.

 

Mikäli olet kuulunut jonkin toisen ammattijärjestön työttömyyskassaan, tulee työttömyyskassan vaihdos tehdä työsuhteen aikana, että edelliseen työttömyyskassaan kerrytetty työssäoloehto säilyy. Voit halutessasi valtuuttaa Talentian ilmoittamaan edelliselle ammattiliitolle/työttömyyskassalle erostasi. Valtuutus hoituu kätevimmin eAsioinnissa, jossa sinun tarvitsee liittymisen yhteydessä vain merkitä rasti oikeaan ruutuun. Työttömyyskassan jäsenyys alkaa siitä päivästä, kun jäsenhakemus saapuu Talentialle (eli eAsioinnin kautta liityttäessä samana päivänä).

 

Työttömyyskassaan liittymistä varten voit tulostaa jäsenhakemus-/muutosilmoituslomakkeen tai käydä päivittämässä tietojasi eAsioinnissa (toimii pankkitunnuksilla). Voit myös tilata jäsensihteereiltä muutosilmoituslomakkeen ja maksuviitteen jäsenmaksun maksamista varten. Jäsenmaksun voit  maksaa myös valtakirjalla, jolloin työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkastasi eikä sinun tarvitse laskea itse jäsenmaksuja. Toimita valtakirja ensin palkanlaskentaan ja pyydä palkanlaskijaa lähettämään siitä yksi osa  Talentian toimistolle. Tulostavaltakirjalomake

Muista rastittaa kohta: Tällä hakemuksella liityn työttömyyskassaan.

Täytä myös työsuhdetiedot sekä työsuhteen alkamis- ja päättymisaika.


 

Lisätietoja:

Jäsensihteereiltä, p. 09 3158 5530, jasensihteerit@talentia.fi


Tulosta sivu

Uusi jäsenetu


Oletko juuri valmistunut? Talentian jäsenenä saat huomattavia etuja pankkipalveluista Danske Bankilta ilman kuukausi- ja vuosimaksuja.
> Lue lisää

Työttömyyskassa

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko