In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

Opiskelija työssä

 

Kaikki opiskeluaikana hankittu työkokemus on tärkeää. Oman alan työkokemus auttaa

 • saamaan koulutusta vastaavaa työtä

 • työn vaativuutta vastaavaa palkkaa heti valmistumisen jälkeen

 • nopeuttaa uralla etenemistä.

 •  

  Sosiaalialan korkeakouluopiskelijat voivat ottaa vastaan alan sijaisuuksia niin kesälomien aikaan kuin muinakin vuoden aikoina. Eri työ- ja virkaehtosopimuksissa on eri sisältöisiä määräyksiä sijaisille maksettavista vähimmäispalkoista. Ole tarkkana tehtävänimikkeiden, määrättyjen työtehtävien sekä palkkojen kanssa. Tarkista aina, että sinulle maksetaan työstäsi oikeanlaista korvausta.                       

   

  Tiesithän, että opiskelijakin voi liittyä työttömyyskassaan!


  Saatuasi työpaikan, on aika liittyä myös talentialaisten työttömyyskassa Erkoon. Näin turvaat ansiosidonnaisen päivärahan, jos sattuisit jäämään työttömäksi.


  Työssäkäyväksi sinut luetaan heti, mikäli teet palkkatyötä. Työn ei tarvitse olla oman alan työtä. Jäsenmaksun voit maksaa joko itse tai voit valtuuttaa työnantajasi maksamaan maksun suoraan palkastasi oheisella valtakirjalla. Tulosta, täytä ja toimita valtakirja työpaikkasi palkanlaskentaan ja pyydä heitä lähettämään kopio valtakirjasta Talentiaan. Osoite on Talentia ry Ratamestarinkatu 11, 00520 Helsinki.

   

  Oikeus ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan on vain työttömyyskassan jäsenillä.

   

  Työttömyyskassan jäsenyys kannattaa, sillä jäsenenä olet työttömyyden kohdatessa oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, joka on korkeampi kuin KELAn maksama työttömyyskorvaus. Ansiosidonnaista päivärahaa saat, mikäli työssäoloehto täyttyy.

   

  Työssäoloehto täyttyy, kun

   

  • olet ollut 26 viikkoa työssä
  • vähintään 18 tuntia viikossa.

   

  Muista säilyttää itselläsi palkkatodistukset ja työsopimukset, joilla voit todistaa työsuhteesi. Työsuhteet tulee näyttää toteen päivärahan hakuvaiheessa. Säilytä myös mahdollisen edellisen työttömyyskassasi jäsenyystodistus.

   

  Voit kuulua vain yhteen työttömyyskassaan. Mikäli kuulut johonkin toiseen työttömyyskassaan, voit vaihtaa kassaa menettämättä kerryttämiäsi työssäoloehtoviikkoja, kun teet kassanvaihdon työsuhteen aikana.

   

  Valitse näistä sinulle helpoin liittymistapa:

   

  1.       Liity eAsioinnin kautta tai

  2.       Hae Talentian/ työttömyyskassan työssäkäyvän jäsenyyttä oheisella lomakkeella: Liittymislomake (pdf) (223 KB)

   

  Jos vaihdat liittoa/työttömyyskassaa:

  Voit Talentiaan liittymisen jälkeen irtisanoutua edellisestä liitostasi/työttömyyskassastasi vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella tai valtuuta Talentia ilmoittamaan eroamisestasi edelliseen liittoon oheisella valtakirjalla: Talentia Valtakirja ERKO

   

  Jäsenhakemuksesi saapumispäivä Talentiaan on työttömyyskassan jäsenyyden alkamispäivä edellyttäen, että olet silloin työssä.

   

  Muistathan päivittää samalla myös muuttuneet yhteystietosi esimerkiksi sähköpostisi, puhelinnumerosi, postiosoitteesi.

   

  Lisätietoja

  jasensihteerit@talentia.fi

  puh. 09 3158 5530


  Tulosta sivu