In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

Jäsenmaksu ja maksutavat  

 

Talentian jäsenmaksuun sisältyy

  • Talentian osuus

  • keskusjärjestö Akavan osuus

  • Talentian jäsenyhdistysten osuus (alue- ja ammatilliset yhdistykset)

  • työttömyyskassan osuus

  • järjestön jäsenilleen ottama oikeusturva- ja vastuuvakuutus

  • järjestön jäsenilleen ottama vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus

Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. 


Jäsenmaksut vuonna 2017

 

Varsinaiset jäsenet
1,35 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, myös lomakorvauksesta ja lomarahasta.
Kuitenkin enintään 45 euroa kuukaudessa.

Jäsenmaksutaulukko varsinaiset (pdf) (144 KB)

 

Työstä poissaolevat
6 euroa kuukaudessa, kuitenkin 1,35 % (max. 45 €/kk) palkalliselta ajalta. Maksuluokka koskee työttömiä, palkattomalla sairauslomalla, äitiyslomalla, kuntoutustuella, hoito-, opinto-, virka- tai vuorotteluvapaalla olevia, ulkomailla tai asepalveluksessa olevia sekä päätoimisesti opiskelevat varsinaiset jäseniä. Ilmoita muutoksista Talentian jäsensihteereille.

 

Opiskelijat
15 euroa vuodessa. Työttömyyskassaan kuuluva opiskelija 1,35 % palkasta, kuitenkin enintään 45 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksu maksetaan viitesiirrossa olevan ajanjakson ajalta kaikilta niiltä kuukausilta, joiden aikana on saanut palkkatuloja. 

jäsenmaksutaulukko opiskelijat (pdf) (323.9 KB)

 

Eläkkeellä

25 euroa vuodessa.  Muista ilmoittaa eläkkeelle jäämisestäsi Talentiaan.

 

Yrittäjät
120 euroa vuodessa (10 euroa kuukaudessa) sen jälkeen, kun yrittäjä ei ole enää työttömyyskassan jäsen. Jos työttömyyskassan jäsenyys on edelleen voimassa, on yrittäjäjäsenen jäsenmaksu sama kuin palkansaajalla eli 1,35 % ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Kun aloitat päätoimisen yritystoiminnan, voit halutessasi jatkaa palkansaajakassan jäsenenä enintään 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen sinun tulee itse huolehtia Erkon jäsenyyden lakkauttamisesta ja mahdollisesta siirtymisestä yrittäjäkassan jäseneksi. Jäsenajan täyttymisestä ei tule erillistä ilmoitusta eikä jäsenyys pääty automaattisesti. 18 kuukauden aikaraja koskee ainoastaan työttömyyskassan jäsenyyttä. Talentian jäsenenä voit jatkaa sen jälkeenkin.  

Lisätietoja Erkon kotisivuilta


 

Rinnakkaisjäsenet
120 euroa vuodessa (10 euroa kuukaudessa) jäsenyyden alkamisesta lukien. Rinnakkaisjäsenet ovat toiseen akavalaiseen ammattiliittoon kuuluvia, joiden edunvalvonnan toinen ammattijärjestö hoitaa.

 

Maksutavat

 

Työnantajaperintä

Työnantajaperintä on jäsenelle vaivattomin tapa hoitaa jäsenmaksunsa. Tällöin jäsen valtuuttaa valtakirjalla työnantajan perimään jäsenmaksun palkasta. Tulosta tai tilaa jäsenmaksuvaltakirja, täytä se ja toimita työnantajalle/palkanlaskijalle. Työnantaja tilittää jäsenmaksut suoraan Talentialle. Valtakirjalomakkeen voit tilata Talentian toimistosta, puh. 09-3158 6005, mia.penttinen@talentia.fi tai tulostaa valtakirjan. Valtakirja on aina työnantajakohtainen.Talentia jäsenmaksujen perintävaltakirja (pdf) (47.3 KB)

 

Itse maksaminen

Jäsenmaksun voi maksaa myös itse. Tällöin Talentia lähettää vaihtuvan viitesiirron neljännesvuosittain maaliskuussa, kesäkuussa, syyskuussa ja joulukuussa. Viitenumeron käyttäminen on välttämätöntä, jotta maksu kirjautuu oikein. Opiskelijat, rinnakkaisjäsenet ja yrittäjäjäsenet saavat viitesiirron kerran vuodessa.

 

Jäsenmaksu maksetaan aina ensisijaisesti palkan mukaan. Mikäli olet osan kuukautta töissä ja osan työstä poissa oleva, määräytyy maksu palkan perusteella (1,35 %), mutta on kuitenkin vähintään 6 €/kk. Voit maksaa saman laskutuskauden sisällä sekä työssä olevan, että työstä poissa olevan jäsenmaksua. Laske summa yhteen ja maksa maksu kertasuorituksena. Käytä aina laskun vaihtuvaa viitenumeroa. Viestikentän viestit eivät välity maksunsaajalle.

 

Hoida jäsenmaksusi helposti E-laskulla

 

Saatko jäsenmaksulaskun paperisena kotiisi? Tee ympäristöteko ja ote käyttään e-lasku. Jatkossa voit vastaanottaa laskusi  suoraan verkkopankkiisi e-laskuna. Maksat laskun helposti ilman tili- tai viitenumeroiden syöttämistä. Samalla säästät luontoa.

 

E-laskun tilaus tehdään omassa verkkopankissa. Valitse verkkopankissasi laskuttajaksi Talentia ry. Huomaathan, että palvelun aktivoituminen kestää muutaman päivän.

 

E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskut sähköisesti. Lisätietoja e-laskuun siirtymisestä saat oman pankkisi verkkosivuilta ja Talentiasta puh 09-3158 5530.

Voit myös antaa työnantajan periä jäsenmaksun suoraan palkastasi. Helppoa ja ekologista sekin!

 

Huomioitavaa:
Työstä poissaolevat maksavat 6 euroa kuukaudessa, mutta kuitenkin 1,35 % (max. 45 €/kk) siltä ajalta kun saavat palkkaa (työttömät, sairauslomalla, äitiyslomalla, hoito-, opinto-, virka- tai vuorotteluvapaalla olevat, ulkomailla tai asepalveluksessa olevat, päätoimisesti opiskelevat varsinaiset jäsenet).


Vaihtuva viite lähetetään neljännesvuosittain takautuvasti.

Poikkeavasta maksuajasta tai -tavasta tulee aina ilmoittaa Talentian jäsensihteereille: jasensihteerit@talentia.fi tai 09-3158 5530 (ma-to klo 9-15).


Tulosta sivu

Jäsenmaksulaskuri

Voit laskea jäsenmaksusi jäsenmaksulaskurilla