In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

Työttömyysturva


Talentialaisten työttömyyskassa on Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko.
www.erko.fi

Postiosoite
Asemamiehenkatu 2
00520 Helsinki

Käyntiosoite
Kellosilta 5 B, 6. krs
00520 Helsinki
asiakaspalvelu on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10.00-14.00

Neuvonta ja lisätiedot

puhelin (09) 7206 4343, ma-to klo 12.00-15.00
faksi (09) 272 1212
s-posti: erityiskoulutettujen.tk@erko.fi
kotisivut: www.erko.fi
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry: www.tyj.fi
TE-palvelut: www.te-palvelut.fi


Liittyminen Erkoon

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian jäsenet voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta Erkossa. Erkon jäseneksi voi liittyä Suomessa asuva palkkatyöntekijä tai suomalaisen yhtiön palveluksessa ulkomailla työskentelevä, joka ei ole täyttänyt 68 vuotta ja joka on korkea- tai vastaavan muun erityiskoulutuksen saanut tai opiskelee tällaisen koulutuksen saadakseen ja joka on työssä liittymishetkellä. Talentian jäsensihteerit hoitavat Erkon jäsenasiat.

Siirtyminen toisesta kassasta

Jos olet aiemmin kuulunut toiseen työttömyyskassaan, ilmoita siitä liittyessäsi. Jos vaihdat kassaa kuukauden sisällä, saat hyväksesi aikaisemmassa kassassa hankkimasi työssäolo- ja jäsenyyskaudet.


Ohjeita työttömälle

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko maksaa jäsenilleen ansiopäivärahaa ja vuorottelukorvausta.  Työttömyysetuudella voidaan tukea myös omaehtoista koulutusta. 

Ilmoittaudu työ- ja elinkeinotoimistoon
Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi työsuhteen päätyttyä tai lomautuksen alkaessa. Ilmoittaudu työnhakijaksi myös, jos työnantajasi on muuttanut työsuhteesi/virkasi osa-aikaiseksi, jotta voit hakea työttömyyskassalta soviteltua päivärahaa.

Pidä työnhaku voimassa työvoimaviranomaisten edellyttämällä tavalla. Työttömyyskassa ei voi maksaa päivärahaa ajalta, jona työnhaku ei ole voimassa.

TE-toimisto suosittelee käynnistämään työnhaun ensisijaisesti verkossa, osoitteessa www.te-palvelut.fi pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla tunnistautuen. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit käynnistää työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon.

Hae työttömyyskorvausta

Noin kahden viikon työttömyyden jälkeen voit hakea työttömyyskorvausta joko työttömyyskassasta tai Kelasta. Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenenä lähetät ansiopäivärahahakemuksesi Erkoon.  Voit hakea ansiopäivärahaa verkossa (www.erko.fi) tai lähettää ansiopäivärahahakemuksen postitse työttömyyskassaan.  Täytä hakemus huolellisesti ja liitä mukaan tarvittavat liitteet. Liitteiden puuttuminen hidastaa käsittelyä.

Täytä hakemus ensimmäisestä työttömyyspäivästäsi lähtien, jotta kassa voi huomioida mahdollisen omavastuuajan.  Ilmoita kaikista päivärahaoikeuteen vaikuttavista, työttömyyden aikana tapahtuvista muutoksista (mm. työssäolo, ansaitut palkat, opiskelu, sairausloma, ym.)

Jäsenyysehto
Ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan on oikeus työttömyyskassan jäsenellä.  Jos olet ollut työssäoloehtoa kerryttävässä työssä vähintään yhden kalenteriviikon 29.12.2013 jälkeen, on työssäoloehto 26 kalenteriviikkoa ja jäsenyysehto kassaan 6 kuukautta.  Jos olet ollut työssäoloehtoa kerryttävässä työssä vähintään yhden kalenteriviikon ajalla 1.1.2010 - 29.12.2013, on työssäoloehto 34 kalenteriviikkoa ja jäsenyysehto 8 kuukautta.  Jos haet kassalta päivärahaa ensimmäisen kerran ja olet ollut työssäoloehtoa kerryttävässä työssä viimeksi vuonna 2009 tai aiemmin ja sinulla on sen jälkeen ollut hyväksyttävä syy pidentää työssäoloehdon 28 kuukauden tarkastelujaksoa, on työssäoloehto 43 kalenteriviikkoa.

Tulosta sivu

Lisätietoja

Työttömyyskassa Erkon tietopankki

Työ- ja elinkeinotoimiston sivutPäivärahahakemus

Muistathan toimittaa työttömyyspäivärahahakemuksesi suoraan Erkoon.