In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

Työhakemus


Työhakemus on yleensä vapaamuotoinen oman osaamisen markkinointikirje. Sen tavoitteena on esittää hakijan tiedot ja taidot ytimekkäästi ja houkuttelevasti. Työhakemuksessa pyritään luomaan lukijalle kuva siitä, millainen hakija on työntekijänä ja ihmisenä. Työhakemuksesta ei kuitenkaan kannata tehdä elämänkertaa.

Ketään ei yleensä palkata tehtävään pelkän hakemuksen perusteella, vaan ensisijaisena tarkoituksena on herättää mielenkiinto, jotta hakija pääsisi seuraavaan vaiheeseen, eli työhaastatteluun. Kirjaa hakemukseen vain oleellisin haettavan työpaikan kannalta.

Tutustu huolella hakemaasi tehtävään

Tee hakemuksesi työpaikkailmoituksessa toivotulla tavalla. Persoonallinen hakemus on yleensä plussaa, mutta jos ilmoituksessa on tarkat ohjeet hakukirjeen laatimiseen, noudata niitä. Älä kuitenkaan kopioi ilmoituksen sanoja, vaan selitä omin sanoin vahvuutesi ja osaamisesi, jotka tukevat haettuja ominaisuuksia ja osaamista. Lue myös mitä on sanottu työpaikkailmoituksen rivien välissä.

Luo itsellesi ilmoituksen ja hankkimiesi lisätietojen perusteella mielikuva, millaisesta työpaikasta on kyse, millaista henkilöä työyhteisö hakee ja mikä on heille tärkeää. Esitä konkreettisia esimerkkejä siitä, miksi olet tehtävään soveltuva ja miten olet osoittanut elämässäsi tehtävään vaadittuja taitoja esim. yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta jne. Kerro, miksi luulet soveltuvasi työyhteisöön ja mitä annettavaa juuri sinulla olisi jos sinut valittaisiin tehtävään.

Hakemukseen tulee merkitä tarkat yhteystiedot, jotta yhteydenotto olisi mahdollisimman vaivatonta. Voit myös ilmoittaa ajan, jolloin itse tulet ottamaan yhteyttä. Ottamalla yhteyttä saat hakemuksellesi ”lisänäkyvyyttä” ja voit samalla varmistaa, että hakemus on mennyt perille.

Mieti palkkatoiveesi

Jos työpaikkailmoituksessa pyydetään palkkatoivetta, se on laitettava. Apua palkkatoiveen määrittämiseen saat Talentiasta. Palkkatoivomuksen kanssa kannattaa olla realistinen, mutta tavoitteellinen. Liian pieni palkkatoive kertoo, että et itsekään arvosta osaamistasi. Ylisuurella palkkatoiveella taas voit hinnoitella itsesi ulos tehtävästä, ellet perustele miten olet palkkasi arvoinen. Viimeistään haastattelussa palkkatoivetta yleensä kysytään ja silloin se on tiedettävä.

> Tutustu Talentian palkkasuosituksiin

Työhakemus on myös kirjallisen viestinnän näyte. On tärkeää, että vaikka teet vapaamuotoisen hakemuksen, se on ajatuksella ja huolellisesti tehty. Lueta hakemuksesi aina jollakulla ennen lähettämistä, jotta hakemukseen ei jää ajatuksellisia tai kirjoitusvirheitä.

Vapaamuotoisessa työhakemuksessa erityisen tärkeää on sen yksilöllisyys ja kohdentaminen. Yleistasolle jäävä hakukirje ei tee vaikutusta.

Sähköisiin hakemuksiin kannattaa suhtautua samalla tarkkuudella kuin itse laadittuun ansioluetteloon.

Hyvä työhakemus on:

  • selkeä, lyhyt ja osoitettu ilmoituksessa nimetylle tai aiemmin kontaktoidulle henkilölle.
  • kohdennettu haettavaan työpaikkaan ja työnantajaan, sisältää esimerkkejä ja hyvät perustelut sille miksi haet paikkaa ja miksi olisit sopivin.
  • asiallinen, helppolukuinen, persoonallinen, siisti ja kieliasultaan moitteeton.
  • sisältää suosittelijoiden nimet yhteystietoineen sekä hakijan yhteystiedot ja pyydetyt liitteet. Jos liitteitä ei pyydetä, älä lähetä niitä, vaan vie alkuperäiset todistukset haastatteluun.
  • ajoissa perillä.

Tulosta sivu