In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

rss Talentian uutiset

31.8.2017 10.42

Rekisteröitymiselle esitetään lisäaikaa

Hallitus on esittämässä sosiaalihuollon ammattihenkilöksi rekisteröitymiselle lisäaikaa 30.6.2018 saakka.

Amha_isot_pykälät

Rekisteröitymiselle varatun siirtymäajan piti alun perin päättyä 31.12.2017. 


Talentia suhtautuu lisäaikaan myönteisesti, sillä se turvaa keskeytymättömän ammattitoiminnan harjoittamisen kaikille rekisteröitäville sosiaalihuollon ammattihenkilöille, jotka eivät vielä ole ehtineet rekisteröityä. Lisäksi se mahdollistaa kuntoutuksen ohjaajille riittävän rekisteröitymisajan, sillä lakimuutoksen myötä nyt myös he ovat saamassa mahdollisuuden rekisteröityä sosiaalihuollon ammattihenkilöiksi, mikä on ollut Talentian tavoitteena jo silloin, kun ammattihenkilölakia valmisteltiin. 


Muutoksen myötä ammatinharjoittamisoikeus turvataan siihen saakka, että rekisteröintihakemus on käsitelty ja ratkaistu, mikäli hakemus vain on jätetty siirtymäajan puitteissa.  Tällä hetkellä hakijan on pitänyt ottaa huomioon Valviran jopa kuuden kuukauden mittainen rekisteröintihakemuksen käsittelyaika ja laittaa hakemuksensa vireille viimeistään 30.6.2017, jotta ammatinharjoittamisoikeuteen ei tule katkosta.


”Esitetty muutos selkeyttäisi nyt hakemuksen jättämisen, rekisteröitymisen ja ammatinharjoittamisen yhteyttä. Jos hakee rekisteröintiä 30.6.2018 mennessä, ammatinharjoittamisoikeus säilyy siihen saakka, että Valvira on käsitellyt hakemuksen. Uusi esitetty käytäntö on siis paljon nykyistä selkeämpi”, sanoo ammattiasioiden päällikkö Marjo Varsa Talentiasta.


Lakimuutos käsiteltäneen eduskunnassa alkusyksyn aikana ja se tulee voimaan mahdollisimman pian.


>> Lue Talentian koko lausunto

 

 


Palaa otsikoihinTulosta sivu