In EnglishIn English | På svenskaPå svenska | Palaute
Talentia on sosiaalialan korkeakoulutettujen
ammattijärjestö, joka valvoo jäsentensä etuja työelämässä.

rss Puheenjohtajan blogi

Blogissa Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kertoo kuulumisia kentältä ja järjestön vaikuttamisen areenoilta sekä luotaa yhteiskunnassamme tapahtuvia muutoksia.
19.6.2017 13.26

Talentia on linjannut itsenäisesti omat kantansa valinnanvapauteen

Talentian linjoista valinnanvapauteen on kysytty, kun keskusjärjestö Akavan linjoista on noussut keskustelua sosiaalisessa mediassa.


Akavan sosiaali- ja terveyspoliittisessa toimikunnassa, jossa olen puheenjohtajana, käsiteltiin maaliskuussa Akavan lausuntoa valinnanvapauslaista. Lausunnossa oli useita varaumia koskien eduskunnassa käsittelyssä olevaa valinnanvapauslakia.


Varaumat koskivat mm. maakuntien välillä syntyvää eriarvoisuutta palvelujen saatavuudessa, heikommassa asemassa olevien tosiasiallista mahdollisuutta käyttää valinnanvapautta, ongelmia integraatiossa, yhtiöittämiseen liittyviä ongelmia sekä henkilöstön ja ammatinharjoittajien asemaa.


Asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä lausuntoluonnoksessa kannatettiin. Talentia on kuitenkin linjannut itsenäisesti myös omat kantansa valinnanvapauteen. Ne eivät ole kaikilta osin yhdenmukaisia Akavan linjan kanssa.

 

Talentia antoi lausunnon ja oli kuultavana 16.6. valinnanvapauslainsäädännöstä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Lue uusin lausunto:

 

http://www.talentia.fi/materiaalit/lausunnot_ja_kannanotot/lausunnot_ja_kannanotot_2017/valinnanvapaus/16.6._lausunto_valinnanvapaudesta?v_8962=27701

 

Talentian tavoitteisiin, linjoihin ja keskustelunavauksiin soten ja valinnanvapauden osalta voit tutustua täältä:

http://www.talentia.fi/ajankohtaista/soteuudistus


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | KommentoiTulosta sivu